Eettiset toimintatavat

Timanttien alkuperä

Kaikkien valmistamiemme tuotteiden timantit on hankittu laillisista lähteistä, jotka eivät ole osallisena konfliktien rahoituksessa ja noudattavat YK:n kansakuntien päätöslauselmia. Vakuutamme, että timanttimme ovat konfliktivapaita perustuen henkilökohtaiseen tietämykseemme ja/tai kirjallisiin vakuutuksiin timanttiemme toimittajilta.

Kaikki kivitoimittajamme noudattavat ns. Kimberleyn sopimuksen mukaista timanttien laillisen alkuperän selvitysprosessia (lue tarkemmin tästä esim. timantit.com/kimberley.asp), jonka mukaisesti kauppalaskuissa aina kaivoksesta alkaen vakuutetaan kivien olevan peräisin laillisesta lähteestä eikä konfliktialueilta tai niitä rahoittavilta tahoilta.

Käyttämämme timanttihiomot ovat jäseniä  Responsible Jewellery Councilissa, jonka tavoitteena on eettiset toimintatavat timanttien louhimisesta valmistukseen saakka.

Halutessanne täyden varmuuden timantin alkuperämaasta, pystymme myös toimittamaan Kanadasta peräisin olevia timantteja, jotka kulkevat ns. Canada Mark -markkinointinimellä ja ovat merkittyjä tällä tunnuksella.

Kullan puhtausaste jopa
50 %
Kierrätettyä jalometallia
50 %
Eettisiä ja konfliktivapaita timantteja
50 %

Jalometallit

Käyttämämme jalometallit on kierrätettyä ja puhdistettua jalometallia.

Käytämme tuotteissamme Pohjoismaiden suurimman jalometallien raffinoijan eli puhdistajan tuottamia jalometalleja. Yhteistyökumppanillamme on runsaasti kullan, hopean ja platinametallien puhdistukseen tarvittavaa asiantuntemusta ja kapasiteettia.

Jalometallit ovat luonnossa esiintyviä, hyvin harvinaisia metallivaroja. Niillä on useita käyttötapoja monilla eri teollisuudenaloilla ja ne ovat osa elämänlaatua parantavia kuluttaja- ja teollisuustuotteita. Metallien kierrätys on ratkaiseva tekijä, jonka avulla markkinoille pystytään toimittamaan vastaisuudessakin riittävästi metalleja.

Jalometallit ovat nykyään arvokkaita, joten niitä ei tulisi tuhlata tai heittää pois. Yhteistyökumppanimme puhdistaa metallit mekaanisten, kemiallisten ja elektrolyyttisten prosessien avulla puhtaiksi jalometalleiksi, joita voidaan hyödyntää yhä uudelleen.

Yhteistyökumppanimme hyödyntää pitkälle kehitettyä teknologiaa varmistaaksemme kullan, hopean ja platinan erittäin korkean pitoisuuden. Pystymme esimerkiksi tarjoamaan sinulle kultaa niin, että sen puhtausaste on 99,99 %.

Eettiset toimintatavat ovat tärkeä osa valmistusprosessiamme. Ota yhteyttä ja kysy lisää!